joi, 8 ianuarie 2015

Nash double top extreme mk3 1 persoana

Postarea aceasta o fac datorita unei nopti petrecute in acest cort, cand vantul a batut cu peste 70 km/h si cortul nu numai ca a rezistat, dar a facut-o sa para si usor. Cortul este de departe cel care iti usureaza sederea pe balta si iti asigura de cele mai multe ori confortul necesar pentru a te putea odihni si adaposti de vremea rea.

Modelul cortului in cauza este o legenda in domeniu, fiind printre cei mai importanti jucatori in piata atat in trecut cat si in momentul de fata. O sa incerc in cele ce urmeaza sa fac o descriere cat mai buna a produsului si cat mai echidistanta.

 
Cand am intins pentru prima data cortul, mi s-a parut ca bara care intinde paravanul nu e sufficient de lunga, dar dupa ce tot cortul se tensioneaza, acea bara este exact cat trebuie. Un lucru care de multe ori mi-a dat oarecum batai de cap a fost bara din spate, care sprijina cortul de pamant. Aceasta bara nu este extensibila si daca cortul nu este pus pe un teren perfect drept si exista in spate fie o groapa fie putina panta, atunci respectiva nu o sa stea in pamant cum trebuie. Groundsheetul nu este heavy duty si materialul pare a fi ca cel de la sacul de rafie si este de preferat sa se evite zonele cu piatra, pentru ca pot afecta materialul.
 
 
Partile bune ale cortului sunt foarte multe, in primul rand sunt fermoarele, care sunt supradimensionate pentru ceea ce trebuie sa faca si tind sa cred ca e aproape imposibil sa le strici daca ai putina grija de ele. Cusaturile acestui cort sunt foarte rezistente, iar acest lucru l-am vazut dupa ce o noapte de vant foarte puternic nu a reusit sa descoasa cortul in vre-un punct. Tot ceea ce inseamna structura cortului este de foarte buna calitate si ofera maxima rigiditate cortului pe vant puternic. Poate ca ceea ce imi place cel mai mult la acest cort este faptul ca are capsula si ca nu trebuie sa mai stai sa aranjezi groundsheetul dupa ce instalezi cortul, lucru care de multe ori e destul de dificil daca instalezi cortul pe ploaie. Faptul ca ground sheetul este atasat de cort este extrem de avantajos si din alte puncte de vedere cum ar fi ca nu mai pierzi timp valorous atunci cand ajungi pe balta, ai siguranta ca nu vor intra insecte in cort, se intinde destul de usor. Problema cu goundsheetul atasat de cort este ca de multe ori se formeaza condens si se uda, iar in momentul in care vrei sa strangi cortul, fie stergi groundsheetul fie il lasi la uscat.

 
 
 
 
Materialele folosite sunt foarte bune si iti dau senzatia de calitate. Plasa care tine barele cortului este foarte rezistenta, dar se usuca ceva mai greu decat foaia cortului. Pe lateralele cortului in fata este un support pe fiecare parte pentru lanseta.
 
La interior cortul este foarte calduros si retine caldura foarte bine, iar acest lucru l-am simtit in atunci cand la inceput de Noiembrie temperatura nu a fost mai mare de 3 grade, iar vantul a batut constant facand astfel ca temperatura resimtita sa fie mult mai mica.
 
 
Folia cortului din nou da impresia de gros, de rezistent, dar spre deosebire de materialul de la trakker sau Fox nu da impresia aceea de cauciucat. In momentul in care intinzi cortul nu se intinde perfect si nu are aspectul acela de tabla, dar se intinde destul de bine, iar daca terenul este perfect drept chiar tinde catre aspectul acela extreme de solid.
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu