miercuri, 14 mai 2014

Daiwa Regal-Z 5000 BR

Cu timpul iti doresti un echipament cat mai competitiv, iar cu timpul realizezi ca sunt multinete si bête care pot sa iti ofere o calitate foarte buna la un pret acceptabil.

Mulineta Daiwa Regal-Z BR, caci despre ea este vorba, face parte din grupul mulinetelor relativ ieftine, care isi fac treaba foarte bine. Nu este o mulineta big pit cum este BBLC, dar este excelenta pentru un pescuit pe lacuri cu suprafete relativ mici, pana in 100 de ha. Eu am folosit-o cu succes pe toate baltile unde am pescuit anul trecut si anul acesta, si nu a dat semne de uzura, ba din contra parca merg mai lin dupa 1 an de folosire. Este o mulineta foarte solida, singurul punct in care da impresia de fragilitate fiind rotita de reglare a franei BR, care joaca putin.




Ca si puncte forte:

1. Fiabilitatea, este probabil cel mai important aspect pentru orice pescar, nu iti doresti ca in momentul in care esti in drill cu un peste sa se blocheze si sa nu mai poti recupera. Daiwa Regal este o mulineta pe care te poti baza. Este genul de mulineta care nu se opreste si oricat de greu ti-ar fi, te ajuta.

2. Ceea ce imi place la aceasta mulineta este ca ambi tamburi, atat cel principal cat si cel de rezerva sunt din metal, iar tamburii intra in pretul standard al mulinetei.

3. Manerul este printre cele mai bune pe care le-am utilizat. Nu iti scapa mana de pe el, nu ti se intampla sa se deschida, sa se stranga, e acolo unde trebuie sa fie.

4. Frana alaturi de celelalte componente este foarte exacta, nu este rapida, dar cel mai important este ca o poti regla sa faca exact ceea ce ai nevoie.

5. Asezarea firului este foarte buna.

6. Sistemul bait-runner este foarte eficient si poate fi reglat foarte usor. Frana pentru bait-runner poate fi reglata foarte strans, caz in care elibereaza foarte greu fir, ceea ce poate fi un mare avantaj cand pescuiesti in agatatura.

Ca si puncte slabe:

1. Partea care iti ofera o anumita nesiguranta este capacul franei bait-runnerului, care chiar daca functioneaza perfect, fapul ca nu este foarte ferm si are anumite jocuri, iti da senzatia ca din clipa in clipa se poate rupe.

2. In ziua de azi se cauta mulinete cu frana cat mai rapida, iar aceasta este una dintre ele.

3. Capacitatea tamburului este destul de mica.



Sunt mulinete bune, care cu timpul devin si mai bune. Prima daca cand le-am luat se miscau mai greoi, acum cu timpul, se misca din ce in ce mai usor si mai bine.











Un comentariu: