marți, 19 februarie 2013

Cum am redus cheltuielile

De multe ori ma trezesc in fata casei de marcat intr-un magazin de pescuit si ma astept sa scot din buzunar undeva la maxim 50 ron, iar cand vanzatorul imi spune cat trebuie sa ii dau raman 2 secunde blocat si il intreb " Cat ai spus?". Nu sunt genul care sa stea sa faca socoteala la orice nimic, dar incep sa cred cu tarie ca trebuie sa devi o persoana foarte bine informata si atenta cand vine vorba de echipament de pescuit sau nada pentru ca magazinele sunt pline de tepe.

Odata cu trecerea timpului capeti o oarecare experienta si realizezi ca cea mai buna perioada de a cumpara nada este iarna, cand toate magazinele lasa preturile jos pentru a scapa de marfa veche de pe stoc si in acelasi timp pentru a avea vanzari in anotimpul rece. In iarna asta am achizitionat cateva produse la oferta si sunt extrem de multumit de alegerea facuta si de faptul ca am iesit cu 40% mai ieftin decat daca le-as fi cumparat in plin sezon. Din punctul meu de vedere este foarte bine sa iti cumperi nada inainte sa inceapa sezonul de pescuit pentru ca ai mult mai multe avantaje decat dezavantaje.

AVANTAJE
- pretul este de multe ori aproape cu 50% mai scazut decat in plin sezon
- ai timp sa iti pregatesti o parte din bile inainte
- cheltuielile unei partide de pescuit se reduc
- poti cumpara nada pe care nu ti-ai permite sa o cumperi la preturi convenabile
- iti umpli timpul pe timp de iarna cu fabricarea bilelor

DEZAVANTAJE
- investesti banii din timp
- trebuie sa ai un spatiu pentru a depozita nada

La echipament este destul de greu sa astepti momentul cand magazinele fac reduceri la produsele pe care vrei sa le cumperi. Asadar cea mai buna metoda este sa ai puse la cearsaf cateva sute de lei tot timpul, iar cand apare oferta sar pe produsul respective. O modalitate foarte practica de a reduce cheltuielile este sa iti cumperi anumite accesorii din locuri unde le gasesti la preturi de angro. Plumbii sunt alaturi de ace si fire, cele mai consumate accesorii din pescuitul la crap si asta datorita diverselor lacuri care au agatatura sau zone cu scoica, unde poti pierde montura imediat. Nu se merita sa faci o investitie in plumbi scumpi pentru ca la un moment dat ii pierzi. Eu de exemplu am avut partide cand am pierdut 10-12 plumbi in decurs de cateva ore si asta fara sa fie cine stie ce agatatura in fata, e de ajuns sa ai mal in fata si sa ai montura clasica de plumb pierdut, cum plumbul se afunda in mal e foarte greu de scos si de multe ori scoti montura fara plumb. Asa am ajuns la concluzia ca plumbii chinezesti sunt tot asa de buni ca cei fox si duc montura in aceleasi locuri. Pana la urma forma conteaza enorm pentru un plumb, nu conteaza ca e cauciucat sau ca are nu stiu ce scris pe el, cel mai important aspect este ca isi face treaba identic cu plumbi de la firme cu renume si platesti pentru acest lucru doar 1/3 din pretul unui plumb de firma. Poate uni spun "Lasa-ma cu plumbii tai, ca e 7 ron unul!", da este 7 ron unul, dar daca pierzi 10 intr-o noapte sunt 70 ron, daca stai 2 nopti sunt 140 ron, dar daca platesti 2 ron / bucata situatia se schimba radical, plumbii te costa doar 40 ron in cele 2 nopti.

Un alt aspect pe care vreau sa il discut este cel al baltilor, care stiu din proprie experienta ca este unul extrem de delicat. Multi sunt genul care vor sa scoata 150 de kg in 12 ore, eu unul ma duc sa ma relaxez la pescuit nu sa muncesc. Sunt foarte multe balti in jurul Bucurestiului, dar doar cateva sunt demne de vizitat. Cred ca cel mai bine este sa nu ai abonament pe o balta si doar pe aceea sa pescuiesti pentru ca ajungi la un moment dat cand lacul nu mai are secrete si nu te pune in dificultate decat foarte foarte rar. Mie unu imi place sa descopar locuri noi si sa nu conteze atat de mult sa am trasatura dupa trasatura, bineinteles ca imi place sa am trasaturi, dar asta la inceput de sezon. Toamna mai ales imi place sa am trasaturi putine, iar trasaturile care exista sa fie de peste mare. Nu imi place sa am 25 de pesti intr-o zi, mult mai mult ma atrage o singura trasatura de peste mare. Preturile pot varia de la 300 ron/24h pana la 50 ron/24h. Depinde de fiecare cati bani are si cat este dispus sa dea pentru a putea prinde un peste.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu